Procesmanagement (BPM) en AVG

AVG in combinatie met Procesmanagement (BPM) en IT

25 mei 2018, wat de deadline was om aan de regelgeving rondom de AVG te voldoen ligt inmiddels achter ons, maar hoe nu verder? Onze vraag aan u en uw organisatie is, hoe u de rechtmatige verwerking van alle (privacy) gevoelige informatie in de toekomst kunt blijven garanderen?

Hoe informeert u op een correcte wijze alle betrokkenen rond de verwerking van (persoons)gegevens, met andere woorden, hoe kunt u als organisatie voortdurend blijven voldoen aan voorgestelde maatregelen vanuit de Europese Unie om zo de privacy binnen uw organisatie te waarborgen en kans op mogelijke datalekken tot een minimum te beperken?

 

Wat heeft procesmanagement (BPM) te maken met AVG?

Procesmanagement (BPM) is samen met IT een rode draad binnen de AVG verordening in organisaties. Om privacy van betrokkenen te kunnen garanderen waar persoonsgegevens worden verwerkt, vastgelegd en/of in combinatie worden gebruikt met IT systemen en databases, zoals een klantcontactsysteem, die dergelijke informatie verwerken is het van groot belang dat alle processen en IT systemen/infrastructuur naadloos op elkaar afgestemd zijn.

Tijdens verwerking van (persoons)gegevens (procesmatige handeling) hoort de IT infrastructuur wat alles ondersteunt erbij, wat een risicovolle veiligheid op mogelijke datalekken met zich meebrengt.

Om deze reden is het voor organisaties van belang om een volledig inzicht te hebben in de IT samenhang in combinatie met alle processen binnen de organisatie, wat zorgt voor betere sturing op mogelijke veranderingen in de processen en het IT applicatielandschap inzake Europese wet- en regelgeving (AVG/GDPR) wetswijzigingen.

 

Wilt u meer weten over Procesmanagement (BPM) en AVG?

Wilt u samen met Business in Balance van gedachten wisselen over de voordelen omtrent het inzetten van Procesmanagement (BPM) en AVG in uw eigen organisatie of weten hoe u AVG proof kunt worden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: (070) 335 29 08 of per e-mail: info@businessinbalanceonline.com